Artikelindeks

Så er vores campingsæson i gang! Vi har i år valgt at have en forårsplads på Enø Camping i modsætning til de øvrige år hvor vi har kørt rundt til forskellige pladser hele sæsonen – og hvorfor så lige en forårsplads på Enø?
 
Jo fordi her er det hele gået op i en højere enhed for os. 
Først og fremmest så er hele livet og miljøet omkring pladsen skønt. Her er alt hvad man har brug for indenfor kort afstand: Bager, supermarked, fiskehuse, spisesteder.
Samtidig så har vi lige fra første gang vi kom på pladsen følt os velkomne – ikke ”bare” som gæster, men som venner. Dette kan ikke mindst tilskrives Tina og Ulf, som med personlighed og varme gør et stort arbejde for at alle føler sig velkomne uanset om man er weekendgæst eller fastligger. Læg dertil Stine og Tim i grillen som også giver alle et smil og kommentar med på vejen - selvom der er travlt så har alle tid til hinanden!
Endelig så ligger pladsen i en afstand som vi kan nå i løbet af en times tid fra Hvidovre.
Så da vi i forbindelse med pladsens sæsonafslutning i september 2011 sad til bords med bl.a. Tina da vi spiste middag på Enø Grill faldt snakken på en forårsplads – og netop kun en forårsplads da vi stadig gerne vil ud i Europa om sommeren og kan se lidt andre pladser og områder om efteråret.
 
Så derfor er vi at finde på plads 259 på Enø Camping fra Påskeugen og frem til Sankt Hans.
 

Weekenden 30/3 – 1/4-2012
Efter ca. 14 dage hvor vejret har været rigtig forårsagtig så har det skiftet tilbage til køligt og lidt blæsende vejr, netop nu hvor vi skal ned til Enø og have stillet vognen op til forårssæsonen.
Nå, men det betyder ikke noget – vi kender jo både vejen og pladsen, så da det sidste er i bilen så er vi klar til afgang ca. 15:30. Trafikken er (som sædvanlig) en smule træg på strækningen fra Ishøj til syd for Karlslunde, men kl. 17:00 kører vi over broen og ind på pladsen.
Tina tager imod (med kram og knus) og vi får kørt vognen ned på vores plads. Da ingen af vores naboer og genboer er kommet endnu har vi god plads til at få manøvreret vognen på plads Vi fik oprindelig mulighed for at vælge mellem 3 pladser og valgte netop nr. 259 da vi her ligger fint i læ for specielt nord- og vestenvinden – og med vejret i denne weekend var det et godt valg!
Vi fik lagt groundcover ud og rejst teltet og lagt presenning og gulvtæppe i løbet af 1½ time og kunne så i ro og mag få en frisk skjorte på inden vi kl. 19:30 skulle op til Stine (Enø grill) for at spise aftensmad (nå ja – Sophus fik selvfølgelig sin aftensmad og en luftetur inden). Her blev det til en rigtig hyggelig aften sammen med mange af de andre campister – så efter et ”par” glas rødvin var vi tilbage i vognen på den forkerte side af midnat…
 
Lørdagen stod i blæstens tegn – men det holdt tørt det meste af tiden så alle fik rejst deres telte rundt omkring og efterhånden begyndte det at ligne en rigtig campingplads. Vi fik gået lidt ture og nydt at sæsonen nu er i gang. Der ud over så blev alt indrettet i forteltet så det det hele nu er klar til de næste 3 måneder. Om aftenen hyggede vi os stille og roligt i vognen.
 
Om søndagen var vejret ikke blevet væsentlig bedre så efter at have spist morgenmad og gået en god tur i området pakkede vi bilen og lukkede vognen af – der er trods alt kun tre dage til Påsken begynder og vi skal herned igen!
 

Påsken 4/4 – 9/4-2012
Metrologerne lover ikke det bedste Påskevejr – men vi trodser deres ikke alt for positive udsigter og kører af sted onsdag efter arbejde. Dog må vi lige vende retur da vi kommer til Køge, da vi pludselig opdager at vi ikke har fået nøglerne til campingvognen med – sådan er det når man første gang er af sted uden vognen efter bilen…
Nå, men heldigvis er rigtig mange på forlænget påskeferie og trafikken glider uden problemer ud af København, så bortset fra de 3 kvarters ekstra tur det gav at køre frem og tilbage så gik det – og vi kunne så samtidig glæde os over at vi ikke skulle til at slå telt op og stille an – det hele er klar når vi kommer derned.
Vi havde besluttet os for at skifte fra gas-varme i forteltet til laser-kamin – så vi gjorde holdt ved Harald-Nyborg i Næstved for at købe en ovn. Det gik sådan set også helt fint – indtil vi kom ud til vognen og så opdagede at de havde givet os den forkerte; så jeg (Anders) måtte en tur tilbage til HN for bytte alt i mens Kasper og Sophus pakkede ud.
Tilbage med den nye olie/laserovn blev der fyret op i forteltet – og det gav den hel anden varme end gas-ovnen. Der er ingen tvivl om at laser-ovnen er langt mere effektiv og samtidig afgiver den også mindre fugt så vi undgår at vinduerne dugger til.
 
Skærtorsdag var vejret hæderligt – om end det ikke rigtig var varmt, så hjælper det altid når solen kommer frem. Om eftermiddagen blev det til en gåtur på stranden og forbi campingkiosken for at få en is; der er heldigvis masser af læ og det var der rigtig mange som nød. Og nå ja – så er 5. april også Sophus’ fødselsdag; i år blev han 7 år – så i hundeår er han nu 52 år men opfører sig ind imellem som en teenager selvom han er blevet ældre.
 
Langfredag startede fint med sol, men omkring middagstid skiftede vejret og selvom om det ikke blev til meget regn, så gjorde den kraftige vind sammen med de lave temperaturer det til en kold fornøjelse. Så aftensmaden (lakseruller omviklet med bacon) blev lavet i den lille ovn i forteltet og spist inde i vognen, inden vi sluttede dagen af med en ”Enkelt”.
 
Da vejret stadig lørdag formiddag var kedeligt tog vi en tur ind i Næstved Storcenter for at handle lidt ind til de næste par dage – ikke fordi vi skulle have det helt store, men man kan jo altid ose lidt os se på vinduer. På vejen gjorde vi holdt ved Enø Fiskehus for at købe et kilo jomfruhummerhaler, som vi skal have til aftensmad - så resten af eftermiddagen sad Kasper og flækkede haler. De blev herefter anbragt i to foliebakker, hældt over med lidt smeltet smør, hvidløg og persille; så fik hver bakke lige godt 5 minutter på kraftig varme på grillen og så serveret med flutes og en kølig hvidvin – lækkert! Efter aftensmaden gik vi op på grillen for at høre musik og nyde selskabet med de andre campister – hvorfor det hele så endte med, at et større selskab havnede i vores fortelt indtil kl. halv tre om natten ved vi ikke – men hyggeligt var det!!!
 
Påskedag, søndag, var solen igen fremme – og som et resultat af turen på grillen lørdag aften havde Kasper et større opbud af kvinder der skulle have fodmassage/zoneterapi, så fra kl. 10:30 var pludselig kø ude foran teltet, så vi blev nød til at sætte stole ud som et andet venteværelse. Jeg fik desværre ikke taget nogen billeder af det, men for dem som ikke vidste hvad der foregik, må det have set morsomt ud! Sidst på eftermiddagen var det slut med solen og vi rykkede derfor indenfor i vognen for aftenen – lidt trætte efter gårsdagens/nattens eskapader blev aftensmaden bare til lidt rester af halerne og andet pålæg.
2. Påskedag var det stadig overskuet, småregn og koldt – så efter morgenmaden fik vi gjort vognen ren og pakket bilen så vi omkring 10:15 satte kursen mod Hvidovre efter en vejrmæssig kølig påske, men bestem med masser af hygge og sjælevarme.
Tusind tak til alle for dejlig påskedage – vi ses i de kommende uger.
 

12-15/4 + 19-22/4
Vi havde lidt restferie, som skulle bruges inden 1. maj og dem havde vi fået lagt på fredage så vi kunne få et par forlængede weekender.
Vejret blev dog stadig ved at være overskyet og køligt – ikke det forår vi havde i 2011; men hvis så bare vi kan få en sommer, som ikke drukner i regn så går det nok.
Vi hyggede os ved at få gået nogle ture på stranden og rundt omkring på Enø, samt snakket med alle de andre på pladsen – det at være væk hjemmefra og bare skulle slappe af, læse en god bog, det er lige til at holde til.
 

3/5 - 6/5 - Store Bededag
Tænk om det er den sidste bededagsferie – regeringens trusler om at skære ned på helligdagene har jeg svært ved at se skal skabe mere vækst. Bevares så overlever jeg, som har fast månedsløn, jo nok at skulle arbejde en dag mere uden at få mere i løn – men har man husket at tage med i beregningerne at alle timelønnede skal have løn, vuggestuer og daginstitutioner skal holde åben, samt at en del feriesteder (herunder campingpladser) vil miste noget omsætning når disse forlængede weekender fjernes? Hertil kommer at det ikke er mere end nogle få år siden at den 6. ferieuge blev indført! Det er da skørt!
Nå, ja – nu skal det jo ikke være en politisk klumme det her, men jeg kan simpelthen ikke få det regnestykke til at gå op!
Tilbage til campinglivet: Efter en weekend med konfirmation i Thisted så vi frem til bededagsferien på Enø. Som altid så var der massivt pres på vejene ud af København og vi var derfor ca. 2 timer (mod normalt 1:05) om at komme ned til vognen. De sidste par uger har det i perioder blæst en del fra nord-øst (ret så koldt for øvrigt). Det er den retning hvor vi har mindst læ fra. Men alt stod som vi havde forladt det 14 dage tidligere, så bortset fra at de 5 stænger i teltets tag skulle strammes ud var der intet at bemærke; pløkker og stormbarduner sad alle som de skulle hele vejen rundt.
Vejret var stadig omskifteligt og uden synderlig varme – dog kunne vi da sidde i en læ-krog og nyde den smule sol og varme som trods alt kom i løbet af weekenden.
 

16/5 – 20/5 - Kr. Himmelfart
To uger siden vi var her sidst – denne gang var det lige Flemming (Kaspers fars fødselsdag) som ”kom på tværs”. Vi ankom onsdag aften, efter nok en køretur ud af København sammen med det meste af den øvrige befolkning fra hovedstaden…
Jeg (Anders) havde i fødselsdagsgave fået både en stegeplade og pizzasten til vores lille Weber Q100 grill – og det skulle selvfølgelig afprøves. Derfor stod det onsdag aften på hjemmelavede burgers m/bacon, ost og det hele – ikke stor madkunst som sådan, men det smager nu rigtig godt.
 
I løbet af onsdagen begyndte det at blæse en del fra vest – og det fortsatte faktisk frem til sidst på eftermiddagen Kr. Himmelfartsdag; men lige netop vestenvinden mærker vi ikke ret meget til på vores plads, da der er læ hele vejen rundt syd over vest til nord; til gengæld kunne vi godt se at dem, som ligger på hovedgade med teltet vendt mod syd-vest tog godt fra og fik det hele rusket godt igennem. Selv Tina, som på cykel er rundt og vise nyankomne på plads, måtte trampe ekstra hårdt i pedalerne på turen tilbage til information!
Netop pga. blæsten havde vi besluttet os for at aftensmaden skulle indtages hos Stine på Enø Grill- og Steakhouse. Vi valgte begge to en wienerschitzel – og da portionerne ikke hører til blandt de mindste var vi godt mætte!
 
Fredag var vinden løjet af og det var nu fint at bevæge sig rundt uden for. Vi fik gået en god tur langs stranden og rundt i området. Til aften var det så pizzastenen som skulle testes af på grillen. Der blev 6 ”portions-pizza’er”, som blev bagt løbende og serveret med salat til – det var så mere end vi kunne spise!
 
Lørdag: Vejret blev nu bare varmere og bedre – og da Kasper nu efterhånden har så mange som skulle trykkes under fødderne blev hele ”forretningen” flyttet ude foran teltet, hvor der blev behandlet i lange baner. Det er for øvrigt ikke uden effekt! F.eks. en med-campist, som i flere måneder har haft kraftige smerter i iskias og ryg – og har fået over 20 kiropraktorbehandlinger – ja han har efter 4 zone-terapibehandlinger hos Kasper smidt begge krykker og kan nu bevæge sig rundt uden konstante smerter. Som Kasper siger: Så er der da noget ved det! Samtidig er vi kommet rigtig godt ind på livet af rigtigt mange på pladsen – og hvis I tror at sladderen går; ja så har i ret.
Ved middagstid fik vi besøg af Helge, Christina, drengene og Luna - så efter kaffe og kage stod den på gårtur rundt i Enø og Karrebæksminde, is i kiosken, minigolf og mindsandten lidt mere kage; et sundt og nærende sammensat diet!!! Vi syntes det var rigtigt hyggeligt at vi havde fået dem herned og de nød også omgivelserne og kunne godt forstå hvorfor vi er vilde med stedet. Efter en god lang eftermiddag kørte de tilbage til Hvidovre - godt trætte af luften (ikke midst Luna, som et kort øjeblik glemte at vand er vådt...)!
Lørdag aften havnede vi over ved Einer og Linda og et par glas vin…
 

25/5 – 26/5 – Pinsen
Sommervarmen er kommet til Danmark med fuld styrke – og vejudsigten melder at der holder hele Pinsen med. Nok engang var trafikken stort set brudt sammen på vej ud af København; det tog knap 1 time at komme fra Hvidovre til Køge. Vi var dog fremme lidt over fem. Tina og Ulf havde travlt med at få vist folk på plads - alt var booket i Pinsen og Tina fortalte, at i løbet af ugen havde de måtte sige nej til et par hundrede forespørgelser; synd for campisterne men godt for Tina og Ulf!
 
Lørdag skulle vi sammen med 5 andre par på pladsen til ”Lørdagsbal” på ”De Hvide Svaner” – her er der 3 retters menu og levende musik. Vi mødtes alle 12 hos Lars og Helle til et enkelt glas inden afgang. Tina havde sørget for transporten og da hun lodsede taxaen hele vejen ned af hovedgaden til hvor vi ventede var der ikke mange på pladsen som var i tvivl om, at vi skulle i byen…
Vi hyggede os med hinanden hele aftenen – eneste anke var måske at musikerne godt kunne have haft lidt mere mimik og charme (det var lidt på automatpilot de spillede); men OK vi fik da danset en del hele aftenen. Taxaen hentede os igen kl. 1 om natten – og vi sluttede af med en dåsepilsner ved bordene på Enø Grillen, inden vi i god ro og orden gik tilbage til vore vogne. Sophus havde i mellemtiden ligget og sovet i vognen – det var vist helt rart for ham at få hvilet lidt ud; det er hårdt at være en camping cairn!
 
Pinsesøndag slappede vi af og nød solen og varmen. Om eftermiddagen var jeg (Anders) en tur i vandet – det var vel omkring 17-18 grader, så det var bestemt til at holde ud! Vi var for øvrigt ikke de eneste på stranden – der var sort af mennesker, der alle nød varmen og vandet; jeg tror ikke jeg før har set så mange mennesker på stranden og i vandet så tidlig på sæsonen.
 
2. Pinsedag gav vi os god tid og ventede med at køre hjem til ved halv to tiden. Den pludselige varme havde fået pollen fra fyrretræerne til at ”eksplodere” – campingvogne, fortelte, biler, ja selv vandet var farvet helt gult af pollen, så inden vi overhovedet kunne køre af sted måtte alle ruder i bilen skylles og vaskes!
 

1/6-3/6
Som en direkte konsekvens af pinseballet på De Hvide Svaner sidste weekend havde Kasper proklameret at han kunne nu i hvert fald lave en sovs som smagte af mere end den vi fik til stegen! Så derfor var planlægningen i ugens løb endt med, at vi ville blive 12 personer til middag i vores fortelt lørdag!
Så efter en stille og rolig fredag aften stod lørdagen i madlavningens tegn. Kasper have købt oksekød på Istedgade som han lørdag formiddag skar i tern og klargjorde til den helt store ”Enøgryde – Special”: 2-3 kg kød blev svitset og stod så og simrede i vel omkring 3 timer oppe i køkkenet. I mens fik jeg møbleret om i forteltet så vi med (lidt god vilje og hjertevarme) kunne få plads til alle gæsterne. Folk skulle selv medbringe service (det har vi ikke til 12 i vognen) og drikkevarer (så meget øl og vin kan vi slet ikke slæbe)! Omkring kl. 19 begyndte folk at indfinde sig og så var festen i gang! Alle blev mætte, ligesom (tror jeg) alle også hyggede sig. Ved 23 tiden kom for øvrigt endnu en omgang gæster, så vi på et tidspunkt var omkring 18-20 personer i teltet. Omkring kl. 3 fik vi smidt de sidste ”fest-originaler” hjem og med en hurtig tornado blev forteltet normalt igen så vi kunne gå i seng uden at skulle tænke på rodet dagen efter (kun opvasken måtte vente)!
Vi fik for øvrigt et fint skilt med vores fornavne på (Sophus inkl.) som nu er sat i jorden udenfor vognen – så nu er der ingen som er i tvivl om hvem vi er og hvor vi bor!
 

8/6 – 10/6
Roagers (Dorte og René) havde inviteret os til middag om lørdagen – bare os fire samt Helle og Lars, der ikke havde været med hos os ugen før, da de ikke var på Enø den weekend. Vi ville nu derfor egentlig bare have haft en stille fredag aften hjemme i vores egen vogn/fortelt – men Linda og Einer fik lokket os over til dem efter vi havde spist og det var nu bestemt også meget hyggeligt!
Dorte og René havde lavet rigtig god mad – vi lagde ud med lidt melon, skinke, oliven og grissini stænger. Til hovedret en krydret, grillet mørbrad med små ovn-kartofler og en broccolisalat, inden vi til dessert sluttede af med hindbærsorbet og friske bær – hertil vine, portvin, og kaffe og sambuca, alt i mens at vi i starten så Danmark vinde 1-0 over Holland i den første kamp ved EM! En super hyggelig aften hvor vi rigtig kunne få snakket sammen om alt mellem himmel og jord.
 

15/6 – 17/6
Det er ved at gå op for os, at det er svært – ja nærmest umuligt – for os at få luftet Sophus! Bare på de få meter ud af pladsen støder vi hele tiden i medlemmer af klanen som vil have os indenfor! Denne fredag var det så hos Lars og Helle vi endte – endnu engang super hyggeligt og nok engang blev endnu et arrangement planlagt: Sankt Hans. Mens Lars skænkede cognac op, blev han og jeg enige om, at det kunne være en rigtig god ide med helstegt pattegris til Sankt Hans. Så i løbet af lørdagen blev alle taget i ed - inkl. Ulf, da det er en halvstor grill vi skal stille op. De sidste detaljer blev klaret sammen med en del af klanen i vores fortelt lørdag aften og som det ser ud lige nu, så bliver vi omkring 25 personer til grisefest! Nu håber vi så at pladsen ikke bliver helt fyldt, da vi har aftalt med Ulf at han vil forsøge at holde pladsen foran Hanne og Niels fri – så har vi plads og generer ikke nogle (og er lidt af vejen ). Nu håber vi bare vejret holder…
 

22/6 – 24/6 – Sankt Hans
Alt lader til at være klar til Sankt Hans festen – Lars har bestilt grill og gris som han og Ole hentede lørdag morgen. Vejudsigten er til gengæld ikke helt stabil (det plejer det jo også sjældent at være til Sankt Hans)! Så ud over at sørge for et fadølsanlæg, så har Bogø også sørget for at der er en stor pavillon, så vi kan sidde i enten tørvejr eller bare i læ. Jo alt er klar til Sankt Hans!
Heldigvis holdt vejret om aftenen – der kom kun en enkelt lille byge i løbet af eftermiddagen. Grisen blev også super. Den blev lagt på grillen lidt over 12 – så var den klar til at vi kunne spise i god tid; vi skulle nemlig over og se/høre ”Fællessang på Charlie” som sender direkte fra pladsen ved det tidligere Dansk Folkeferie i Karrebæksminde, kun 5 minutters gang fra campingpladsen.
Grisen var for øvrigt helt perfekt stegt og smagte himmelsk og vi havde en rigtig hyggelig og sjov Sankt Hans aften.
 

30/6 – 1/7
Den sidste weekend – som så egentlig ikke hører med til forårssæsonen, men vi havde købt de to dage med, da der denne weekend er Havnefestival (som bl.a. Ulf er primus motor bag). Vi havde egentlig planlagt at vi bare skulle hygge os med lidt brød og pålæg til aftensmad – men vi endte med at slå pjalterne sammen med Dorthe & Rene + Camilla & Thomas hos os, da vi syntes det var lidt synd at de skulle sidde ude under en markise når vi stadig havde teltet oppe; vejret var nemlig ikke specielt godt (for at sige det mildt): Der kom nogle kraftige byger ind over os det meste af aftenen.
 
Lørdag morgen var vejret til gengæld slået om og solen varmede. Vi kunne derfor få teltet gjort rent og pænt, samt pakket ned fuldstændig tørt og det er nu rart. Når vi om nogle uger kører syd på til Rhone/Avignon så har vi ikke teltet med, men derimod markisen og læsejl.
Ved to tiden gik vi med Dorthe og Rene over og så på hele ”menageriet” – på ”Enø” (Næstved Havns slæbebåd/-isbryder) spille et orkester John Mogensen sange, alt mens der var gang i alle boderne langs med hele kanalen. Da der var rigtig mange mennesker valgte vi at gå lidt uden for mængden og sad over på Karrebæksminde siden og fik et par fadøl mens vi nøde solen og ikke mindst hinandens selskab.
Vejret var hele dagen – bortset fra en enkelt lille byge ved 4-tiden – perfekt sommervejr. På stranden var der rigtig mange mennesker.
Da Rene har fødselsdag søndag var vi de samme 6 personer som spiste sammen på Grillen om aftenen – og jeg skal da nok lige love for, at der var tryk på! Alle borde var booket og dertil kom alle dem som hentede mad og gik enten ned til campingvognene eller ud på stranden; jo Stine, Tim og hele personalet havde mere end rigeligt at se til med alle de gæster! Vi sluttede aftenen af med at gå over på markedspladsen hvor der var musik og fest til kl. 23 – hvor det hele blev sluttet af med et ordentligt fyrværkeri.
 
Søndag havde Camilla & Thomas fået samlet 16 personer til morgenmad for Rene – det var så samtidig en god måde for os alle at få sagt tak for foråret på Enø; nogle er her hele sæsonen og stort set os alle komme igen i midten af august når efteråret begynder. Til alle som vi har været sammen med (ingen nævnt – ingen glemt): Tusind tak for hyggeligt og sjove timer sammen på en helt speciel ø og ikke mindst campingplads!