Artikelindeks

16/02 – Et kik til Enø
Brr – det er stadig vinter. Godt nok ligger der ikke meget sne, men det er endnu ikke varmt og dagene er stadig ikke længere end natten. Ikke desto mindre er vi på en lille tur ned til Enø og campingpladsen.
Denne lørdag har Tina og Ulf åbnet dørene for at alle campisterne kan komme ned og betale depositum. Godt nok havde vi ordnet det via netbank, men syntes alligevel ikke at vi ville sige nej til såvel Tina og Ulf, som de øvrige Enø campister.
Så efter morgenmaden kørte vi afsted. Vi trillede over broen til Enø omkring 10:30 og fik lige et kram af Tina og en kop kaffe, inden det begyndte at vælte ind med campister. René og Dorthe var også et smut på øen, så mens tøserne (Kasper og Dorthe) snakkede gik René og jeg en tur rundt på pladsen. Der ligger en lille smule sne rundt omkring, men ellers er der meget tomt på pladsen sådan en råkold februar dag: Ingen vogne på parcellerne og masser af ”åbne vider”.

 
Vi var lige rundt for at se på vores plads (nr. 500) – Ulf har fældet et par træer i området bag servicebygningen; det er næste ikke til at se, så det er i hvert fald ikke noget som betyder mindre læ. Mens René og jeg går rundt har Sophus fået lov til at løbet uden snor på pladsen – og det nyder han. Tilbage ved ”privaten” får jeg hanket op i Kasper og vi går en tur på stranden for at nyde luften og roen – og Sophus får noget motion mens han igen får lov til at løbe uden snor.
Inden vi sætter kursen tilbage mod Hvidovre når vi lige en kop kaffe mere sammen med bl.a. Birgit og Klaus.
Nu glæder vi os bare til det bliver den 22. marts og sæsonen starter!
 

22/3 – 24/3 – Vintercamping
Vejret er bestemt ikke forårsagtigt. Den sidste uge har vejrmeldingerne stået på snestorm og dagsfrost. Det er ikke til at tro på, at vi er over midtvejs i marts måned. Specielt tirsdag (19/3) kom der en del sne hos i Hvidovre – men vi har talt med Tina og bortset fra, at det er bidende koldt på Enø, så har de trods alt ikke fået så meget sne; og den smule som er kommet er blæst væk. Så vi trodser vejret og er kun glade for at vi har en rigtig vintervogn!
Vi har begge taget fri fredag så vi kan komme til ”vores” ø og få sat op. Så vi triller af sted med campingvognen efter bilen da klokken er halv otte om morgenen. Der er stadig noget sne rundt omkring, men vejrmeldingen for weekenden er faktisk ikke så tosset endda, om end det stadig er frost næsten døgnet rundt – men til gengæld ikke ret megen vind eller vigtigst af alt heller ikke mere sne (i hvert fald i området omkring Enø). På turen ned mod Næstved kan vi godt se, at der er områder der har fået væsentlig mere sne end os i København – specielt området syd for Køge havde fået et lag.
Vi kører over broen mellem Karrebæksminde og Enø da klokken er ni og får en dejlig velkomst af Tina inden vi triller ned til vores plads. Vi får sat vognen på plads og lyn hurtig har vi fået fjernet den smule sne, der ligge foran, der hvor forteltet skal stå, og så er vi klar til ”kampen” – for op det skal teltet! Selvom det er sand så er jorden temmelig hård, men da vi har været forudseende har vi taget et langt bor med, så vi kan bore for til pløkkerne; dog må vi låne en boremaskine af Ulf, da vores aku-maskine løber tør for strøm efter de ti første pløkker. Samtidig får vi også hjælp af vores ”nye” naboer (Camilla og Thomas); så da klokken er tolv har vi fået sat forteltet og pløkket hele vejen rundt. Herefter hjælper vi så med at få teltet på hos Camilla og Thomas, samtidig med at der begynder at komme flere og flere campister til pladsen, som alle trodser vintervejret.
Om eftermiddagen går vi rundt og får sagt goddag til resten af slænget – Hanne & Niels, Linda & Einer, John & Lone, Tom & Helle, Ulla & Ivan, Michael & Jeanie, Lonnie & Niels E., Birgit og Claus, samt ikke mindst Dorthe & René – jo det er i dag campingsæsonen starter og alle er her. Om aftenen mødes vi så alle oppe hos Stine i Grillen for der er ikke nogen bedre måde at fejre at vi er kommet på græs igen – eller det vil jo så i år sige på vintercamping!
Lørdag går med stille og roligt at få indrettet det sidste i vognen og få de sidste ting på plads. Vi har nogle enkelte ærinder, som skal klares (bl.a. skal vi have en bakke friske Enø æg!).  Om eftermiddag kommer Birgit og Mona til eftermiddagskaffe og hjemmebagt 
kringle – men ellers slapper vi af og hygger os i fred og ro. Aftensmaden er en omgang korteletter i fad, som vi spiser inde i vognen, for når solen forsvinder og temperaturen ryger ned på -3/-4 gr. så er det køligt i teltet selvom vi har laserovnen tændt.
Søndag er vejret rigtig flot, stadig koldt, men med masser af dejlig sol. Der er nu tydelig liv mange steder på pladser og rigtig mange får sat forteltet; alle vil gerne være klar til onsdag og påskedagene. Vejudsigten for påsken ser OK ud – ikke varmt, men trods alt pænt vejr; vi skal jo også huske på, at påsken falder tidligt i år så der er grænser for hvad vi kan forvente!

27/3 – 1/4 – En kold påske
Foråret lader stadig vente på sig – dagtemperaturen ligger lige over frysepunktet og om natten er det ned til -6,-8 grader. Men vi kan og vil ikke undvære Enø og derfor sætter vi kursen til øen efter arbejde onsdag. Vi kommer af sted i fornuftig tid og da en del andre har forlænget påske er trafikken ikke så tosset ud af København, så vi er fremme på pladsen omkring kl. 17. Selvom det har været koldt alle dage siden vi forlod Enø i søndags har flere nu fået rejst forteltet så det begynder at ligne en campingplads igen. Dog betyder den kraftige nattefrost at alle vandhaner rundt på pladser stadig er lukkede, så der skal hentes vand i servicebygningerne.
Aftensmaden var en steak, stegt på den nye Cobb-grill, der var årets julegave fra firmaet. Senere på aftenen fik vi lige klaret de sidste detaljer til påskefrokosten i morgen med Camilla og Thomas.
Skærtorsdag stod i Påskefrokostens tegn. Som sagt holdt vi den sammen med Camilla og Thomas og deres børn – og selvom vi var otte var der rigeligt med mad; sild, torskefad, rejer, æg, æbleflæsk, lun leverpostej, ribbesteg, frikadeller og ost! Ja vi sad ved bordet i 8-9 timer. En rigtig hyggelig dag.
Langfredag skulle vi tidligt op og mod Thisted. De sidste ting fra min mors plejebolig skulle ses igennem så vi tre brødre havde sat hinanden stævne for at få det overstået. I løbet af natten var der kommet 3-4 cm. tøsne, så vi fik lige sat varme på i forteltet i en halv time inden vi kørte, så sneen på taget smeltede. Vi kørte fra Enø 7:15 og efter godt 4 timer var vi i Thisted. Gennemgang af de forskellige kasser og møbler var nu hurtig overstået – vi havde taget den store tur for 3 år siden da mor flyttede på plejehjem. 
Til gengæld hyggede vi så med en endnu en påskefrokost inden vi efter knap 5 timer i Thisted satte kursen tilbage mod Enø. Planen var at vi ville smutte op på grillen til en pølse eller pizza – og selvom Stine havde lukket køkkenet 20:30 (det kolde vejr holder folk væk fra Enø) så var der en pizza i overskud, som var fejlproduceret – så den fik vi og drak så en cola til, mens vi fik snakket med Stine; der er godt gang i planlægningen af tøseturen til november! Godt trætte efter en dag på landevejen gik vi i seng ved ti tiden.
Lørdag skulle bare bruges til at slappe af – dog skulle vi lige en tur ind til Bilka i Næstved for at dels at bytte en tom gasflaske, dels for at handle lidt. Tilbage på pladsen havde Kasper Tina til behandling (hun blev helt rundtosset efter han havde været i gang)! Til aften blev en culotte lagt på grillen, inden vi sluttede dagen af med et enkelt glas rødvin sammen med Camilla og Thomas.
Påskesøndag kom noget af den gode vejr tilbage – og med det også lidt liv på pladsen. Nu kom de campister, som ikke brød sig om frosten, og satte deres vogne og telte op – bl.a. på de to pladsen rundt om os. Kasper have der ud over 4 til behandling i løbet af dagen. Jeg fik cyklet en tur ud på øen og hentet en omgang friske æg. Til aften kom Dorthe og René medbringende et par bøffer som kunne komme på grillen sammen med vores – det blev dog ikke den store succes, da Cobb’en slet ikke ville blive lige så varm som den var blevet de første gange; det blev mere kogt kød og en noget kedelig oplevelse… Til gengæld kunne vi nyde at sommertiden var begyndt og det nu er lyst til efter otte om aftenen; nu mangler vi så bare at temperaturen begynder at minde om forår.
2. påskedag: Solen skinner fra en skyfri himmel og med næsten ingen vind tror vi på at foråret nok skal komme. Da vejret nu er så flot havde vi besluttet at bliver til ud på eftermiddagen og da Michael og Jeanie var på vej på en gåtur med Mille slog vi følgeskab – så vi fik gået godt 6 km. med hundene rundt om sommerhusområderne på både Enø og i Karrebæksminde. Vi sluttede påsken af med en røget fisk hos Ditlevsen inden vi var tilbage ved vognen ved tre tiden og fik pakket det sidste og derefter måtte vi så tilbage til Hvidovre efter en kølig men dejlig påske på Enø.
 

4/4 – 7/4 – Snart forår?
Vi har nogle enkelte fridage tilbage i ferieåret som skal afholdes inden 1. maj – en af dem tager vi fredag d. 4. april, så efter kun 3 arbejdsdage er vi tilbage på Enø. På trods af at vi håber på forår så lader det vente noget på sig; temperaturen om dagen er stadig kølig (selvom vi ikke har meget vind), men om natten er det stadig frost. Netop nattefrosten betyder at der stadig er lukket for vandhanen lige bag vores vogn og vi skal derfor hente vand i servicebygningen, ligesom vi er meget omhyggelige med at få lukket vandet af vognen når vi tager herfra.
Weekenden er nu ellers bare stille og rolig – altså bortset fra at vi måtte have lidt hjælp til at få rettet Kaspers frisure efter han selv havde været i gang med trimmeren; men nu har han så også fået fartstriber og det hele! Der ud over var der lige et par fodbehandlinger om lørdagen, hvor jeg også fik skiftet alle pløkkene hele vejen rundt fra de almindelig korte røde til de lange; nu var frosten dog trods alt gået af jorden og nogle af de almindelige var begyndt at arbejde sig op. Lørdag var for øvrigt den dag med det bedste vejr, søndag skiftede vinden fra det kølige nord-østlige hjørne og over i det mere normale vestlige; ikke at det blev meget varmere af det…
 

12/4 – 15/4
Vi skulle hen i midten af april får end at der kom lidt sol og varme og noget der kunne minde om forår. Da vejudsigten meldte fint vejr specielt søndag og mandag benyttede vi lejligheden for at holde en ekstra fridag, så vi kunne få hele søndagen med – hvert år når ferieåret slutter 1. maj har vi altid nogle dage tilbage har vi altid nogle dage tilbage der gerne skal holdes!
Vi nød den forlængede weekend og slappede af – inden vi mandag ved middagstid satte kursen mod Hvidovre; nu begynder vi også os skulle til at tage os af hus og have…


19/4 – 22/4
Dorthe havde torsdag 25. års jubilæum i Tryg og derfor var der inviteret til jubilæumsfest i Chefcampistens fortelt (www.chefcampisten.dk). Så da vi ankom lidt i fem fik vi pakket ud, givet Sophus mad og gået tur med ham, inden vi klokke seks begav os til plads 143. Det var en rigtig hyggelig aften med dejlig mad (hjemmelavede hapsere), rødvin og masser af snak.
Nå ja – lige da vi havde sat os i forteltet hos Dorthe og René kom jeg til at se over på den modsatte side af vejen og fik øje på en Dethleffs Camper; og efterhånden som jeg fik kigget mere og mere kunne jeg se den både havde cykelholder, udvendigt gasudtag og mover fra Kronings – og ganske rigtigt så var det vores gamle vogn - lidt sjovt at den var her. Jeg måtte selvfølgelig lige en tur og se nærmere på det den for at være helt sikker – hvilket naturlig nok gjorde at de nuværende ejere, som sad hos nogle venner i vognen ved siden af, blev lidt nysgerrige for hvorfor jeg ”luskede” rundt, så jeg måtte jo give mig til kende og vi fik en lille snak om vognen og camping.
Lørdag blev det virkelig forår med masser af sol en skyfri himmel stort set ingen vind. Vi kunne derfor sidde/ligge i stolene ude foran teltet og rigtig nyde varmen – det er sådanne dage som er super dejlige. Eftermiddagskaffen nød vi med Dorthe og René.
VI havde besluttet os for at når vi ikke skulle lave mad i vognen fredag så ville vi heller ikke til det lørdag, så derfor blev det til middag på grillen sammen med Jeanie og Michael; hyggeligt og stille og roligt (hvilket også var nødvendigt efter fredagens ”strabasser”…
Søndag blev det til en gåtur i det gode vejr sammen med Dorthe og René og vi fandt samtidig læ henne ved Enø Fiskehus, så frokosten kunne spises der – men så var det også hjem til Hvidovre, for det gode vejr betyder at græsset er begyndt at gro (hjulpet på vej af en god omgang gødning) og drivhuset er også så småt ved at skulle tages i brug.


25/4 – 28/4 – Store Bededag
Sidste år var Store Bededag en politisk ”varm kartoffel” i trepartsforhandlinger, men nu er der ikke længere nogen som taler om at fjerne den - det hele går op i lockout’en af lærerne, som regeringen netop har lavet indgreb mod! Nå – det er camping det gælder og ikke politik .
Vi kom fra arbejder og København lidt i fem og var derfor først fremme på øen ved seks tiden. Til gengæld er det jo dejligt nemt når det hele står parat og vi havde sørget for at aftensmaden var lidt nemt (klassisk: pølser på grillen og kartoffelsalat (hjemmelavet)). Da vi også samtidig vil holde traditionen i hævd stod den på varme hveder mens vi slappede af i forteltet.
Fredag var vi til gengæld tidelig oppe da vi skulle til konfirmation i Nørre Nebel. Vi kørte ud af pladsen allerede klokken syv, så kunne vi nemlig også nå omkring Kaspers forældre, som ligger på en forårsplads på Henne Strand Camping. Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag med familien, inden vi lidt over syv satte kursen tilbage mod Enø, hvor vi ankom 3 timer senere – noget trætte efter en lang dag. Vi havde for øvrigt haft bedre vejr i Vestjylland med fin sol, end på Sydsjælland hvor det havde været overskuet med enkelte byger.
Lørdag slappede vi af, dog fik Kasper lige ordnet lidt fødder og jeg fik hentet friske landæg. Om aftenen havde vi Dorthe + René samt Tina, Frederik og Rasmus til middag; først store pil-selv rejer og derefter grillspyd med kartoffelbåde – en rigtig hyggelig aften. Søndag var vejret blevet helt super med høj sol og rigtig forår. Vi blev derfor til først på eftermiddag og tog frokosten med – det blev så til gengæld til et stjerneskud, som vi købte i grillen men tog med ned til vognen og spiste der.…
 

3/5 – 5/5-2013 – Næsten sommer
Nu tror vi på at den kolde tid er forbi – vejudsigten melder enkelte skyer lørdag og fuld sol søndag, med temperaturer op mellem 15 og 20 grader. Kom lidt sent af sted, da jeg (Anders) havde et møde som trak ud og derfor kom sent fra job – samtidig meldte trafikradioen om uheld og trafikpropper på hele Køgebugt motorvejen, så vi valgte at tage Gl. Køgelandevej helt ned til Solrød Syd. Det betød så at vi ikke var fremme på Enø før end omkring halv seks.
 
Sammen med Camilla havde Kasper planlagt middag, dels for at ”fejre” min fødselsdag i mandags og dels havde Camilla og Thomas masser af is i overskud fra konfirmationen hos dem Store Bededag. Så der blev til forret lavet Nacho’s, herefter Kalvefileter med salat og flødekartofler og til dessert hjemmelavet is og ananas. En rigtig hyggelig aften.
Lørdag var vejret – ja super! Da først solen fik magt skinnede den fra en skyfri himmel fra midt på formiddagen. Kasper fik klaret et par patienter (nu både zoneterapi og ”Nada Akupunktur”). Om eftermiddagen gik vi sammen med Jeanie og Michael over for at se om der var noget nyt på markedspladsen – det var der nu ikke, men vi hyggede os og fik en enkel øl inden vi tilbage på Grillen mødte resten af slænget!
Søndag var vejret vel som meteorologerne vel egentlig havde lovet at lørdag skulle være: Skyer, som ikke rigtig ville brænde væk, så da vi havde været tålmodige indtil klokken et besluttede vi os for at sætte kursen hjem, rygterne ville også at så snart man nåede 10 km. mod nord/øst så var skyerne væk. Vi kørte forbi SuperBrugsen i Fensmark på turen hjem – alle har talt om hvor god den er (specielt slagterafdelingen) og vi må give alle ret, her kan mange butikker lære noget!
 

8/5 – 12/5 – Kr. Himmelfart
Forlænget weekend, denne 4 dage – herligt. Vejrudsigten ser ikke alt for god ud; til dels opholdsvejr med byger! Men endnu engang tager metrologerne fejl for det meste af denne miniferie var det faktisk flot solskin og tørvejr.
Onsdag var jo almindelig arbejdsdag, så vi kom ikke af sted før omkring 16:30 og vi var bestemt ikke de eneste på vejene ud af København. Turen fra Ishøj og ned til Solrød tog over 30 minutter, så vi var ikke fremme på Enø før lidt over seks. Så inden vi fik pakket ud og aftenluftede Sophus var klokken over syv. Aftensmaden var en hakkebøf på grillen – som så lige nåede at blive færdig inden en tordenbyge ramte: I løbet af 20 minutter kom der over 8 mm. regn, men det var så stort set også det eneste regn vi fik hele weekenden, bortset fra et par småbyger om natten.
Kr. Himmelfartsdag strålede solen – og vi nød det fine vejr; solen skulle lige have lidt magt, men så var det rigtig fint. Om aftenen var vi vært ved en Mojito (mynten er helt frisk og plukket hjemmesmiley).
Fredag havde vi aftalt med Jeanie og Michael at vi skulle spise sammen. Vi havde nogle kalveribeye (købt sidste søndag i Fensmark), der ud over havde Michael, fra en kollega, nogle lammepølser – hertil både kartoffel- og grøn salat. Dessert var friske jordbær og chokolade. En hyggelig aften hvor vi først kom i seng ret sent!
Lørdag slappede vi af og nød solen og vejret. Kasper havde et par stykker til behandling. Aftensmaden var i dag marineret/sprængt svinekød på grillen med en blandet salat til; dejlig let. For øvrigt kom der pludselig en byge ind over pladsen lidt over 21 – den gav ikke meget regn, men vi kunne mærke at der var vind i den; 21,9 m/s målte vindmåleren over ved broen at den kom op på. Men lige så hurtig som vinden var kommet lige så hurtig lagde det sig igen.
Om søndagen fik vi gjort vognen ren og satte så kursen hjem 11:30 – der er også et hus og have hjemme der skal passes, og med både regn, sol og varme sker der noget i haven i øjeblikket.
 

17/5 – 20/5 – Pinse
Sidste forlængede weekend – nu er det snart slut med helligdagene. Denne weekend er der ålegilde på øen. Pinselørdag mødte vi nede ved Lars og Helle kl. 13 for at fordele opgaverne – så mens mændene gjorde klar med pavillon, markise og borde/stole sørgede pigerne for indkøbene.
Ålene blev stegt på blus nede på pladsen, mens kartofler og sovs blev lavet oppe i køkkenet. Alt var klar så vi kunne gå til bords ved 6-tiden. Og selv om vi blev lidt i tvivl da vi så ålene så var der rigeligt og alle blev mætte. Omkring 11 gik vi vær til sit – Kasper og jeg nåede at se afstemningen i året melodi grand prix, som gav dansk sejr til Emmelie og ”Only Teardrops”.
Pinsesøndag var vi minsandten også i byen og spise – eller det vil sige Kasper var på arbejde med at lave jomfruhummerhaler til 2 x Tina og familien. En hyggelig aften sammen med dejlige mennesker.
2. pinsedag slappede vi af og tog det stille og roligt. Vi besluttede at spise oppe på grillen inden vi kørte hjem ved 3-tiden – medbringende friske jordbær fra Kristians bod på hjørnet; andet skal vi ikke have til aften efter denne pinse, hvor vi har fået rigelige mængder god mad…
 

24/5 – 26/5
Weekend og Enø – og på trafikken ud af København kunne vi godt mærke at der ikke var samme tryk på, som de sidste par, forlængede, weekender. Turen fra Ishøj og til Solrød kostede ikke mere end 5-10 minutter end hvad det normalt ville, så vi var fremme på øen kl. 16:45. Fredag stod bare i afslapningens tegn – et par kylligebryster på grillen og kartoffelsalat til. Om aftenen nød vi et glas rødvin sammen med Thomas og Camilla – mens Kasper og Thomas lagde planer for lørdagen…
For Thomas havde medbragt ”KitchenAid” med alt tilbehør, så der skulle laves ”pøller”. Thomas var af sted efter kød og diverse krydderier, og over middag gik de to i gang. Fem forskellige smagsvarianter blev det til: Chilli, hvidløg, paprika, bacon/ost og Herpes de Provence. Pølserne blev først røget ca. 45 minutter og derefter blancheret i 15 minutter – herefter var de klar til grillen. Kasper og jeg fik så desværre ikke smagt dem (endnu) da vi skulle ned til Dorthe og René og spise til middag, men så har vi det til gode.
René havde købt laksesteaks og hertil lavet en lækker salat med spidskål, tomater, forårsløg m.m. – super lækkert og let sommermad. Der ud over fik vi også booket rejse til vinter: Gambia. Dorthe har været der for mange år siden og efter at vi havde undersøgt de steder vi ellers kunne tænke os, så faldt valget på Afrika. Kasper og jeg glæder os nu også til at se noget helt andet end det vi har set på Gran Canaria de sidste 5-6 år. Vejret hele denne lørdag var for øvrigt ganske fint, tørvejr hele dagen, stort set ingen vind og lidt sol ind imellem.
Søndag var det til gengæld ikke så godt vejr. Så da vi havde spis morgenmad fik vi pakket sammen og forlod Enø ca. 11:30 – turen hjem gik så lige forbi SuperBrugsen i Fensmark, så er der handlet til de første par dage af ugen.
 

31/5 – 2/6
Så er vi i gang med sidste måned af forårssæsonen på Enø. Sommeren starter med juni måned og for en gangs skyld lader der til, at vejret har set på kalenderen – der er lovet fint vejr og solskin det meste af weekenden, og godt det samme, for lørdag er der underholdning på boldbanen med bakkesangeringen Anette Oxenbøll, der også har sin campingvogn stående på Enø. Tina og Ulf har samtidig inviteret til fællesgrill – tag selv kød med og køb øl, vin og vand.
Vi havde aftalt at spise sammen med netop Tina, Ulf og børnene, samt Tina og Kim. Så Kasper havde lavet kartoffelsalat, og så havde Tina og Tina sørget for kød og salat. Som sagt så var vejret helt perfekt – ja nærmest sydlandsk og efterhånden som klokken nærmere sig 18 var der fyldt pænt op med campister, som grillede og hyggede sig. Omkring 19:30 begyndte pianisten at synge og spille – for øvrigt en dygtig en af slagsen, Søren Riis, som forstod at finde de sange og melodier, som passede ind.
 Lidt over 20 kom så Anette Oxenbøll – og til det er der bare at sige: SUPER. Dette blev en aften hvor alt gik op i en højere enhed. Alle hyggede sig, grinede og sang med på alt lige fra ”Ska’ vi sove eller hva’”, ”Så’en var det ikke i halvfemserne” og til afslutningsnummeret ”Køb blomster, køb blomster” – hvor der selvfølgelig var den obligatoriske omgang af herre (og damer!) der var oppe med pengesedler til strømpebånd og bh. Efter Anette havde underholdt en god times tid fortsatte Søren Riis med at spille – og da alle nu var varmet godt op af bakkens sange var det helt naturligt at der skulle danses. Som sagt en super aften.

7/6 – 9/6
Sommeren er fortsat rent vejrmæssigt – og denne weekend er der lovet temperaturer op omkring de 18-20 grader og stort set ingen vind; hvad mere kan vi forlange? Vi er fremme på Enø lidt før 17 og kører lige hen forbi æggemanden inden vi kører ind på pladsen. Da vi har fået tømt bilen, givet Sophus mad og luftet ham, gælder det vores egen aftensmad: Ribeyes, som bliver lavet på grillen og som vi hygger os med, med en god salat til og et glas rødvin. Senere på aftenen hygger vi i forteltet sammen med Camilla, Thomas og Dorthe og René og deres søn, Kasper.
Sol og sommer fortsætter lørdag – og vi laver ærlig talt ikke specielt meget i løbet af dagen. Om aftenen spiser vi sammen med Camilla og Thomas, samt Tina (oppe hos Tina i huset). Camilla har lavet en lækker, let sommersalat og Kasper har lavet ”Amerikanske Krabbebrød”. Til dessert havde Tina tømt Kristians bod for hindbær, som vi spiste med mælk, fløde og sukker! Endnu en hyggelig aften hvor vi sluttede stille og roligt da klokken var 23 – da kunne man godt mærke at det stadig er juni og ikke de lune aftener som vi kender fra august.
Søndag sov vi for en gangs skyld lidt længere end normalt – Sophus, som jo i går havde været med i byen hos Tulle, var noget træt og så får vi lov til at sove, derfor kom vi først op da klokken næsten var 8:30. Sophus og jeg nåede til bageren, men lige da vi skulle til at spise morgenbrødet, kom Kasper Roager med hjemmebagt morgenbrød – og så blev købe stykkerne lagt tilbage i posen! Formiddagen blev brugt på en gåtur rundt ved kanalen inden vi tilbage ved vognen gav den en god omgang indvendigt; det kan godt ses at vi lige nu er i pollensæsonen – der er gult alle steder af pollen fra fyrtræerne. Der ud over fik vi gennemgået lidt af det vi har i vognen og taget noget af det med hjem – nu er der nemlig kun to weekender tilbage inden vi skal have vognen hjem, så det gælder om at få taget noget af det med hjem, så vi ikke står med det hele den sidste weekend.
 

14/6 – 16/6
Vores næstsidste weekend af forårssæsonen (weekenden 21-23. kommer vi ikke da vi skal til fest), så derfor er det denne weekend vi skal have pakket forteltet ned, men vi starter dog fredagen med en middag hos Michael og Jeanie. VI har en rigtig hyggelig aften, med dejlig mad – 3 retter: Til forret kæmpe-rejer på grill – hovedret kalvesteg og brasede grøntsager og til dessert jordbær med flødecreme.
Vejudsigten havde meldt regnvejr fra midt/sidst på eftermiddagen lørdag, så så snart vi var færdige med morgenmaden lørdag gik vi i gang med nedtagningen. Da der heldigvis havde været nogle gode kraftige byger i ugens løb var al pollen skyllet af teltet, så det var stort set ren på taget (siderne fik jeg lige vasket fredag da vi ankom, så de var også rene og tørre) – så da klokken var 11:30 var hele teltet pakket ned. Resten af eftermiddagen gik med snak med Camilla og Tina (Selberg), inden vi til aften gik op i grillen for at spise; vi havde besluttet os for den lette løsning nu vi ikke havde ”stuen” mere og samtidig var vi så fri for at skulle tænke på ret meget mad denne weekend. Da regnen så også samtidig kom, som lovet, om eftermiddagen, så passede det fint.
Søndag kørte vi hjem efter morgenmaden – dels fortsatte bygerne og vi bilen skulle tømmes for alt, så der var nok at se til. Nu er der så kun en weekend tilbage på Enø i denne omgang, Havnefesten. Weekenden er egentlig ikke med i forårssæsonen, men vi har tilkøbt og håber nu bare på samme gode vejr som sidste år. 
 

28/6 – 30/6
Sidste weekend i denne omgang på Enø. Desværre er vejret bestemt ikke med på ideen om sommer og sol; det minder mere om efterår. Temperaturen er faldet til omkring 15 grader og vinden er om fredag frisk fra vest. Nå, men aftensmaden er lidt let fredag; vi skal have en indbagt laks i ovnen med vore egne nye kartofler. Senere går vi op til Jeanie og Michael og får et glas rødvin – de har nemlig endnu ikke taget forteltet ned, så der kan vi side inde.
Lørdag er vejret utrolig nok mere kedelig end fredag – vinden er taget til og blæser nu med 10-12 m/s fra vest, samtidig med at det byger og støvregn ødelægger hele dagen indtil kl. 15. Det er rigtig synd for hele arrangementet. Da regnen er holdt op går vi ud og ser på bl.a. food-markedet og sidst på eftermiddagen kigger solen frem, så det bliver også tid til en øl eller vand hos ”Ditlevsen”.
Om aftenen tager vi afsked med Enø ved at spise på grillen, sammen med Dorthe+Rene, Camilla+Thomas+Rikke samt Jeanie+Michael. Aftenen sluttes af med koncerten med Sweethearts på plænen over ved Kanalkroen. Da koncerten er slut ser vi fyrværkeriet mens vi går tilbage til vognen.
Søndag får vi pakket det sidste og dem som ikke har været forbi os er vi rundt og sige tak for nu til – omkring 13:30 hægter vi vognen på bilen og sætter kursen mod Hvidovre. Vi kommer til at savne Enø og alle vennerne, men vi glæder os også til vi skal på sommerferie til Frankrig – og så kommer vi jo tilbage til øen i midten af august!
 
TUSIND TAK FOR ET DEJLIGT FORÅR – IKKE MINDST TIL TINA OG ULF: DANMARK BEDSTE LEJRCHEFER!