Artikelindeks

Fredag 19. juli – ”prolog”
Med en uge til ferien starter er det tid til en ”prolog” – planlægning af turen sammen med Dorthe og René. Derfor er vi lige en tur til Herfølge fredag aften, så vi får de første detaljer klar – og da Dorthe og Renés søn, Kasper, samtidig har lovet at lave aftensmad er vi helt med!
Målet for turen i år er invasionskysten – med andre ord Normandiet. Vi har bestilt plads 6 dage på Le Cormoran (http://www.lecormoran.com/da/). Pladsen ligger helt ud til kysten og tæt på Utah Beach.

Vi har, som sædvanligt, booket en overnatning hos Kaspers forældre i Haderslev, så første etape er fra København/Herfølge og til Sønderjylland, vi aftaler derfor at når vi sætter i gang fra Hvidovre giver vi et kald og så sørger vi for at mødes på Tuelsø Nord. Fra Haderslev til Le Cormoran er der ca. 1.340 km. så vi håber og regner med at kunne køre de godt 700 km. om lørdagen, som vi har kunnet de foregående år. Dermed er overnatningen på turen et sted i Belgien, da ruten hedder: Haderslev – Hamburg – Bremen – Münster – Aachen – Liège – Mons – Amiens – Le Havre – Caen – Saite-Mère-Église.
Vi er enige om at der er nogle ting som vi bare skal se i området. Udover selve kysten og en række af museerne, så skal vi også en dag de knap 100 km. ned til Mont-Saint-Michel. Når de 6 dage er gået er vi til gengæld også sikre på, at vi er ved at være fyldt op med indtryk og oplevelse og derefter må dels vejret dels vores lyst guide os; dog har vi en idé om, at komme over til Alsace; vi har begge været der før, men vil gerne dertil igen.
Vi hygger os derefter med aftensmaden i den dejlige danske sommer og omkring kl. 10 sætter vi kursen tilbage mod Hvidovre. Forventningerne til turen er ikke blevet mindre, så nu skal den næste uge bare overstås!